Software voor de horeca is een belangrijke toevoeging om efficiënter te werk te gaan. Het biedt je inzicht in de producten die dagelijks worden verkocht. Met deze gegevens kun je dan weer je toekomstige inkopen bijsturen. Zo zorg je dat je niet een overschot creëert aan producten die niet op zullen raken. Vooral met etenswaren is dit erg zonde aangezien je dit zal moeten weggooien. Menu engineering speelt ook een belangrijke rol hierin. Luister goed naar waar je klanten behoefte aan hebben, en speel hierop in.
Welke software wordt het meest gebruikt?
Er zijn verschillende software voor de horeca te vinden waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan het populaire programma lightspeed. Alle data wordt bij dit programma veilig opgeslagen in de cloud en is dus altijd toegankelijk. Het is werkzaam op zowel telefoon als iPad. Elke werknemer kan toegang verkrijgen tot dit programma met een eigen account. De gegevens zijn dus veilig afgeschermd. Dit softwareprogramma wordt vaak gebruikt. Het enige nadeel hieraan is dat het vrij prijzig kan zijn. Het is je geld echter meer dan waard. Menu engineering wordt ook gemakkelijker doordat de software alles bijhoudt.
Een overzichtelijk overzicht aan het einde van de dag
Aan het einde van de dag maakt het programma de balans op. Je kunt precies zien hoe vaak je bepaalde producten hebt verkocht. Het maakt onderscheid tussen de hardlopers en de doodlopers van elke gang. Ook qua dranken kun je zien wat het beste is verkocht. Deze software voor de horeca is ideaal indien je aan het einde van de dag een compleet overzicht wilt hebben. Ook wordt menu engineering makkelijker aangezien de software alle gegevens voor je verzamelt. Je hoeft hier alleen zelf nog uitwerking aan te geven. Er zijn ook andere aanbieders te vinden op de markt die zo’n zelfde software programma aanbieden. Kijk vooral waar de behoefte van het bedrijf ligt.