Alles hygiënisch houden is altijd al belangrijk geweest, maar met de beperkingen van Covid-19 is het nog noodzakelijker geworden dan ooit tevoren. Er zijn veel sanitaire maatregelen die u in acht moet nemen om een gezond kantoor te bevorderen. In deze blog lichten wij er een paar uit.
Iedereens handen schoon houden
Een desinfectiezuil is absoluut essentieel voor de gezondheid en veiligheid van uw kantoorpersoneel. Zo’n desinfectiezuil kopen zal het vuil, bacteriën en stofdeeltjes van iedereen zijn of haar vingers en handen verwijderen op een verantwoorde manier. Als u zich in een ruimte bevindt die niet grondig is schoongemaakt, dan is de meest elementaire sanitaire maatregel die u kunt nemen ervoor zorgen dat u uw handen grondig desinfecteert voordat u begint te werken.
Door uw handen goed te wassen, of het in gebruik nemen van een desinfectiezuil door middel van het desinfectiezuil vermindert u de verspreiding van ziektes of ziektekiemen aanzienlijk. U vermindert ook de kans op verspreiding van ziektekiemen op uw bureau.
Beperk de plaatsen waar voedsel wordt bereid
Voordat u het kantoor binnen gaat, moet u de ruimte waar voedsel wordt bereid en genuttigd schoonmake.. Een kleine greep uit een enkele van de ideeën voor het schoonmaken van een keuken zijn: het afwassen van de gootsteen, het schoonmaken van de etenswaren die daar zijn achtergelaten en het bewaren van alle items in uw koelkast die momenteel niet geëtiketteerd en niet getest zijn.
Beperk uw kantinemaaltijden en voedsel bereidingsruimten en maak gebruik van Kwaliteit handschoenen. Beperk het gebruik van wegwerpartikelen en besteed ook aandacht aan hygiënische bereiding procedures. Dit houdt uw keuken schoon en voorkomt de verspreiding van ziektekiemen onder uw werknemers.
Het gescheiden houden van koelboxen
Als u meerdere koelboxen in uw kantoorruimte kan zetten, laat uw werknemers dan geen koelbox delen. Dit is een zeer juiste manier om de verspreiding van ziektes zoals Covid-19 op de zaak tegen te gaan en het risico van uw kantoorpersoneel minimaal te houden. Het is economisch wat minder voordelig, maar gezondheid kent geen prijs. Zorg er ook voor dat u de drankjes niet deelt met andere werknemers om risicomijdend te werk te gaan. Om ervoor te zorgen dat alle werknemers water drinken, moet er natuurlijk wel een voorziening zoals een waterkoeler beschikbaar zijn. Kijk voor meer tips over ondernemen op onderneem247.nl.